Diensten

Een vervallen fabriekspand, een in onbruik geraakt woonhuis, een groot stuk bouwgrond, … Het zijn vaak eigendommen die de capaciteit hebben om er een project uit te werken. Maar hoe geef ik zo’n project vorm? Wie moet ik aanspreken en wie zijn betrouwbare partners om mee in zee te gaan? Wat kan, wat mag? Bij een leek rijzen er terecht een aantal vragen, laat staan dat die leek ook weet welke beslissingen de beste zijn.

Heylen Vastgoed kan het traject met u afleggen. Zij zijn op de hoogte van het reilen en zeilen in de sector en toetsen een hele resem parameters af die behoorlijk belangrijk zijn om de uiteindelijke keuzes te maken. Projectbegeleiding begint met na te kijken wat mogelijk is en wat zal worden toegelaten en ook effectief verkoopbaar is, om vervolgens mee uit te stippelen welke partners (architecten, projectontwikkelaars,…) geschikt zijn voor uw project. Tot slot kan Heylen Vastgoed de werken mee opvolgen, de woonsten effectief verkopen en de daaraan gekoppelde administratie in orde te brengen.

Ook voor projectontwikkelaars

‘Meer en meer ontwikkelaars laten zich begeleiden’

Een goede ontwikkelaar moet al van behoorlijk wat markten thuis zijn om een project vlot te laten verlopen. Het is niet alleen belangrijk om een goede architect te vinden en te zorgen voor kwaliteitsvol werk, een hele reeks factoren samen bepaalt vaak of een project slaagt of valt.
Meer en meer projectontwikkelaars willen zich uitsluitend focussen op wat voor hen de core business is, namelijk het ontwikkelen en bouwen van woonerven, winkelcentra, appartementen,…. Op zich al een heus huzarenstukje. De administratie, de wetgevingen, het coördineren van de werkzaamheden, … alles moet netjes in de plooi vallen om een project binnen de afgesproken termijnen en volgens de afgesproken voorwaarden af te werken.

‘Nood aan een objectieve kijk’

Verkoopbaarheid

Er zijn heel wat ontwikkelaars die nood hebben aan een objectieve kijk op het hele gebeuren, aan iemand die verder kijkt dan zijn aandeel in het proces.
Bij Heylen Vastgoed bekijkt men het hele plaatje. ‘Vaak mikt men op kwaliteit en wooncharme, maar er komt heel wat meer bij kijken. Welk type en welke stijl van woonsten is ook effectief verkoopbaar in die bepaalde regio, op welk doelpubliek mik je en gaat dat doelpubliek zich vinden in de plannen die de architect uittekende, welke prijzen zijn er in deze regio gangbaar…? Het zijn die zaken die soms vergeten worden,’ zo luidt het bij Heylen Vastgoed. ‘En dat is jammer, want wie een project realiseert, wil natuurlijk ook dat alle wooneenheden verkocht worden.’
Naast advies over vraag en aanbod in de vastgoedsector, biedt Heylen Vastgoed ook juridisch advies, het opstellen van verkoopovereenkomsten, de visualisatie van de projecten, het doornemen van lastenboeken met potentiële kopers, het organiseren van opendeurdagen op de werf,….
Zo gebeurt het vaak dat mensen wel een nieuwe woonst willen kopen, maar dat ze nog terughoudend zijn omdat ze eerst hun bestaande eigendom van de hand willen doen. Terwijl een projectmakelaar niet meteen oplossingen kan aanbieden, zal Heylen Vastgoed ook hier werk van maken.

Heylen Vastgoed heeft niet alleen de nodige kennis en ervaring, maar ook voeling met het bouwtechnische aspect. Bij een project worden budget, verkoop en verkoopbaarheid naar voor geschoven. Wie al van bij de prille ontwerpfase een beroep doet op Heylen Vastgoed, zal de meeste vruchten dragen van de projectondersteuning.