Property Management

Heylen Vastgoed heeft nu ook een unieke ‘verhuurservice’ voor investeerders. Die zorgt ervoor dat verhuurders van residentiële panden volledig worden 'ontzorgd’, m.a.w. ze moeten geen rekening meer houden met de praktische kant van de verhuur.

De reden? Nooit eerder was de vraag naar het uit handen geven van de verhuur na hun vastgoedaankoop groter. Dit hoeft niet te verbazen, want ook het aantal vastgoedtransacties was in de provincie Antwerpen de afgelopen tijd hoger dan ooit.

Meer dan ooit heeft de Vlaming een baksteen in de maag. De redenen liggen voor de hand: het klassieke spaarboekje brengt niks meer op, én beleggen op de beurs of in fondsen is voor velen nog onbekend terrein. Vandaag heeft naar schatting zo’n 18 procent van de Belgen naast zijn eigen woning nog één of meerdere woningen in portefeuille. Sterker nog: goed één op de vijf huizen of appartementen die vandaag te koop staan, worden gekocht om te verhuren. Bij nieuwbouw ligt dat percentage zelfs nog een pak hoger: ruim de helft van alle nieuwbouwpanden wordt vandaag gekocht door investeerders.

Alleen is de nood aan ‘ontzorging’ bij die investeerders nooit groter geweest. Daarom starten we met een unieke verhuurservice in provincie Antwerpen. Door zo’n ‘ontzorging’ krijgt de verhuurder administratieve en financiële ondersteuning, om bijvoorbeeld huurgelden te innen van huurders die hun huur niet betalen. Maar daarnaast regelt de nieuwe verhuurservice ook klein of groter onderhoud door de juiste vakmensen langs te sturen.

Nieuwe huurwetgeving

Bovenop de administratieve en financiële ondersteuning van de nieuwe ‘verhuurservice’ komt nog eens dat - met het oog op de nieuwe huurwetgeving - heel wat huurpanden verplichte renovatiewerken moeten ondergaan. Sommige eigenaars verkopen hun pand, omdat ze de investeringskost niet meer willen doen. Anderen willen hun huurpand graag renoveren om te voldoen aan de nieuwe wetgeving, maar weten vaak niet waar te beginnen.

“Via projectbegeleiding gaan wij samen met de eigenaar kijken hoe we het pand kunnen renoveren en kijken we naar de ‘verhuurbaarheid’ van het pand. Veel eigenaars hebben het budget, maar niet de goesting om hun pand conform te maken. Op dat momenten kijken wij met verschillende partijen, zoals aannemers, welke nodige werken moeten uitgevoerd worden om het pand terug verhuurbaar te maken.”

Vanaf nu bieden wij deze service aan voor al onze huurpanden. Bel ons op het nummer 0800 292 23 voor meer informatie.

U moet uw voornaam invullen.
U moet uw naam invullen.
U moet uw e-mailadres invullen.
U moet een bericht invullen.
U moet akkoord gaan met onze algemene voorwaarden.
SchattingVraag uw gratis schatting aan