Domein De Bos in het nieuws

Vastgoedblog overzicht

Het naar Heistse normen gigantische woonproject Domein De Bos met 91 appartementen en woningen wordt opgestart. Eind deze maand begint de bouw van de supermarkt, die mee in het project geïntegreerd wordt.

Het hele project beslaat zo’n 30.000 vierkante meter en ligt tussen de Boudewijnlaan en de Bossestraat in Heist-op-den-Berg, op de plek waar vroeger voetbalterreinen lagen. Het gebied staat bekend als De Bos. “We gaan er 60 appartementen en 31 woningen bouwen. Ook wordt er een supermarkt geïntegreerd”, legt ontwikkelaar Wilfried Deneve van Group Deneve uit.

Het eerste gebouw dat gebouwd wordt, is die supermarkt. Het wordt de nieuwe locatie voor de Delhaize van Johan Cannaerts in de Kattestraat. “Bovenop de supermarkt komen twintig appartementen, die vooral gericht zijn op jonge mensen of investeerders. Dan wordt er nog een entiteit gebouwd van 23 appartementen van de duurdere prijsklasse. Daarnaast komen er gespiegeld met de woningen op de Boudewijnlaan nog 16 appartementen. Gezinnen komen dan weer aan hun trekken in de 31 woningen, die mits inrichting van de zolder tot vijf slaapkamers kunnen gaan.”

Afgewerkt in 2020

Als alles volgens planning verloopt, is het volledige project klaar in de zomer van 2020. “We starten nu eind deze maand met de bouw van de supermarkt en de twintig appartementen erbovenop. Dat moet volgende zomer klaar zijn. Ook de wegenis wordt aangelegd. In het voorjaar van 2019 starten we met de bouw van de andere delen”, overloopt Deneve.
Het project wordt niet op de traditionele portaalwebsites geplaatst. De verkoop gebeurt exclusief via het Heistse kantoor van Heylen Vastgoed. De prijzen voor appartementen variëren van 180.000 euro voor een éénslaapkamerflat tot 340.000 euro voor de grootste penthouses, telkens exclusief BTW.
“Ik ben best fier op dit project. Het heeft verschillende jaren geduurd om alle voorbereidingen te treffen, met onder andere een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan. Maar dat heeft ons de gelegenheid gegeven om goed na te denken over wat mensen vandaag willen. Er wordt in het project bijvoorbeeld gewerkt met aangelegde daktuinen. Wij bouwen ook zelf alle woningen, zodat de stijlen van gevelsteen en architectuur bij mekaar passen. We zullen ook qua energie en isolatie een peil halen dat de wettelijke eisen ruim overtreft. Als Heistenaar van oorsprong was het heel aangenaam om dit project van nul te mogen uitdenken in samenspraak met de gemeente. Het was een van de laatste grote vrije stukken in het centrum van Heist”, aldus Deneve.
Toegangsweg
Er komt ook maar één toegangsweg voor auto’s, verder worden fiets- en wandelwegen aangelegd. Onder alle gebouwen met appartementen wordt overigens een ondergrondse parking gebouwd. “Die zal 2,70 meter hoog zijn, ongeveer een halve meter hoger dan normaal. Dat moet die ruimte aangenamer maken”, klinkt het nog.

Ook nog opvallend: op twee plaatsen waaronder de supermarkt worden zogenaamde Bringme-boxen geïnstalleerd, waar pakjes in geleverd kunnen worden voor de bewoners en de omgeving.

SchattingVraag uw gratis schatting aan