Waarom best voor 1 januari (ver)kopen?

Vastgoedblog overzicht

De toekomstige Vlaamse regering wil de woonbonus vanaf 1 januari schrappen. Voor zowel kopers als verkopers is het dus belangrijk om zo snel mogelijk in actie te schieten. Het wegvallen van de woonbonus wordt wel deels gecompenseerd door een verlaging van de registratierechten, maar de daling met 1% valt ruimschoots lager uit dan het voordeel dat wegvalt.

Het fiscaal voordeel verhuist op deze manier van het hebben van een woning naar het verwerven hiervan, vatte toekomstig minister-president Jambon (NVA) samen. Over het eventuele schrappen van de woonbonus berichtten we al eerder dat dit ook in de formateursnota stond en dit wordt nu ook uitgevoerd. Het verschil kan aanzienlijk zijn: gespreid over tien jaar kon de woonbonus zorgen voor een belastingvermindering van zo'n 10.000 tot 20.000 euro. De vermindering op de registratierechten van 7% naar 6% levert (wel onmiddellijk) gemiddeld 2000 tot 3500 euro op. 

Mensen die op zoek zijn naar een woning of er aan denken om hun woning te verkopen, hebben er dus alle baat bij om dit jaar nog actie te ondernemen. Denkt u er aan om te verkopen? Bel dan 0800 292 23 of mail info@heylenvastgoed.be voor een gratis schatting en meer uitleg over de unieke werking van Heylen Vastgoed. Van plan om te kopen? Ga dan snel op zoek tussen ons ruime aanbod of kom volgende week zaterdag 12 oktober een kijkje nemen op onze openhuizendag. Alle informatie en ons volledig aanbod kan u vinden op onze website.

Meer vragen over de gevolgen hiervan voor uw persoonlijke situatie? Geef ons gerust een seintje, onze medewerkers helpen u met plezier verder.

SchattingVraag uw gratis schatting aan