Nieuws

Reset alle filters
kennis

Heylen Vastgoed lanceert nieuw adviesplatform over wonen

24 januari | Nieuws

‘Kennis van Wonen’, al sinds jaar en dag de slagzin van Heylen Vastgoed, wordt nu ook een adviesplatform. De grootste Antwerpse vastgoedmakelaar, met ook kantoren in Limburg en Oost-Vlaanderen, bundelt op de “kennisvanwonen.be” al zijn kennis rond wonen, vastgoed en lifestyle. “We tonen onze Kennis van Wonen al elke dag in de praktijk. en we zijn blij om die kennis nu ook digitaal met iedereen te kunnen delen”, aldus bestuurder Cedric Vanhencxthoven. Hij hoopt op die manier iedereen aan te spreken met een brede interesse in vastgoed.

Lees verder
2024

Gelukkig 2024

1 januari | Nieuws

Neen, we hebben ons niet vergist. Natuurlijk wensen we u een fantastisch 2023. Maar bij Heylen Vastgoed kijken we ook al verder. Om klaar te zijn voor de veranderingen in 2024, kan u daar niet vroeg genoeg over geïnformeerd zijn. Maak daarom nu reeds een afspraak met onze adviseurs om uw eigendom of vastgoedportefeuille te laten doorlichten. En laat u adviseren om er zo voor te zorgen dat uw vastgoed klaar is voor 2024. Zo kan u gerust het volgende jaar tegemoet gaan. Als u niet meteen zover kijkt en in 2023 uw eigendom wil verkopen, hoeft u daar ook niet mee te wachten. Wij bieden u een gratis schatting aan. Vraag ze vandaag nog aan op via 0800 29 223. Met onze kennis van wonen, 20 kantoren, 200 medewerkers en onze unieke service, wordt het zo ook een gelukkig 2023. Tot binnenkort.

Lees verder
Wetgeving kachels

Wetgeving rond houtkachels, pelletkachels en schouwen

31 december | Blogs

De vergunningsplicht, voor heel wat werken aan je woning wordt je ermee geconfronteerd. Zo'n vergunning vraag je best aan vóór je met de werken start, of je nu een constructie wil optrekken, afbreken of verbouwen. Maar in welke gevallen is zo'n vergunning precies nodig? Moet je er bijvoorbeeld eentje aanvragen als je thuis een kachel wil? Wij zochten de regels en wetgeving rond kachels en schouwen voor je uit.

Lees verder
Wanneer brandverzekering afsluiten

Wanneer sluit je een brandverzekering af?

30 december | Blogs

De verkoop van een woning is definitief van zodra de koper en de verkoper een prijs overeengekomen zijn en die officieel vastgelegd hebben in een verkoopovereenkomst of compromis. Vanaf het moment dat zo’n overeenkomst afgesloten is, gaat de eigendom van de woning over op de koper. Wettelijk gezien draag je als koper vanaf dan de risico’s die gepaard gaan met (het bezitten van) de woning en dien je dus zelf de nodige verzekeringen te voorzien zoals de brandverzekering. Maar wanneer sluit je een brandverzekering af?

Lees verder
Passief wonen interview

Passief wonen: al jouw vragen beantwoord

28 december | Blogs

Energiezuinig wonen is de toekomst, of dat nu in een BEN-woning of een passiefhuis is. De Vlaamse overheid verstrengt stelselmatig de energie-normen en dat kan ook interessant zijn voor jouw portemonnee, zeker met de huidige gasprijzen. Maar klopt dat wel echt? En waar moet je nog rekening mee houden als je een verhuis naar een energiezuinige nieuwbouwwoning overweegt? Wij stelden verschillende vragen rond passief wonen aan, Steffen Embrechts-Nuyts, nieuwbouwmakelaar bij Heylen Vastgoed, en Tom Michiels, COO van O3 Development.

Lees verder