Nieuws

Reset alle filters
hasselt

Heylen Vastgoed wil Limburgse vastgoedmarkt veroveren met nieuw kantoor in Hasselt

23 september | Nieuws

Heylen Vastgoed schakelt een versnelling hoger in Limburg. Dit najaar opent de van oorsprong Antwerpse makelaar er maar liefst drie nieuwe kantoren. Hasselt is als eerste aan bod. In het voorjaar van 2023 volgen er nog twee. Zo komt de Limburgse teller op vier vestigingen te staan. “Limburg heeft een erg interessante vastgoedmarkt, waar we nog meer voet aan grond willen krijgen”, zegt bestuurder Johan Heylen.

Lees verder
investeren in hernieuwbare energie   zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers

Investeren in hernieuwbare energie: zonnepanelen, warmtepompen en airco’s

21 september | Blogs

De stijgende energieprijzen, we kunnen er niet langer omheen. Gelukkig keurde de federale regering een aantal energieplannen goed, in een poging de exponentieel stijgende prijzen draaglijker te maken. Zo wil de Vlaamse overheid inzetten op de productie van hernieuwbare energie. In deze blog lees je alles over hernieuwbare energieoplossingen voor je woning zoals zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers. We vertellen je onder andere meer over overheidsmaatregelen, vergunningen, premies, EPC-impact, verzekeringen en design.

Lees verder
intensieve en extensieve groendaken

Wat moet je weten over het aanleggen van een groendak?

19 september | Blogs

Je kan er niet omheen, groener leven wordt meer en meer de norm. Zowel particulieren, organisaties áls de overheid sporen de burger aan om dit ʻgroeneʼ leven te omarmen, met verschillende initiatieven. Ook wanneer je bouwt of verbouwt heb je als bouwheer heel wat groene opties. Het groendak bijvoorbeeld, dat aan een opmars bezig is. In deze blog lees je alles over groendaken. Welke soorten groendaken zijn er? Wat zijn de voor- en nadelen van een groendak? En heb je een vergunning nodig? We vertellen het je graag.

Lees verder
zorgwonen en kangoeroewonen

Alles wat je moet weten over zorgwonen en kangoeroewonen

15 september | Blogs

Nieuwe woonvormen, zoals kangoeroewonen of zorgwonen, zijn interessante alternatieven voor ouderen of zorgbehoevenden die graag langer zelfstandig willen blijven wonen als ze ondersteuning of bijstand nodig hebben. De toenemende vergrijzing, in 2030 zou één op vier Vlamingen ouder zijn dan 65, brengt ook een toenemende zorgbehoefte met zich mee. In de toekomst zal dat probleem enkel groter worden en bijgevolg dus zal er steeds meer beroep worden gedaan op nieuwe vormen van gemeenschappelijk wonen. In deze blog lees je alles over de woonvormen kangoeroewonen en zorgwonen.

Lees verder
post overname

Heylen Vastgoed zet vol in op Oost-Vlaamse vastgoedmarkt

10 september | Nieuws

Een nieuw kantoor in het centrum van Buggenhout moet Heylen Vastgoed meer slagkracht geven op de Oost-Vlaamse huizenmarkt. De Antwerpse vastgoedmakelaar neemt hiervoor sectorgenoot Bessems Vastgoed over. “We kiezen bewust voor een partner die sterk lokaal verankerd is. Zo staan we ook fysiek dichter bij een groot deel van onze klanten, waardoor we hen beter kunnen begeleiden.” aldus Johan Heylen, bestuurder bij Heylen Vastgoed.

Lees verder
De grote grondvraag

De grote grondvraag: wat is de bodemkwaliteit van jouw grond?

22 augustus | Blogs

Een bodemattest is een verplicht document wanneer je een huis, appartement of grond wil verkopen. In dat attest staat of het perceel een risicogrond is en of je dus een oriënterend bodemonderzoek of zelfs een bodemsanering moet laten uitvoeren. Sowieso weet je als eigenaar best hoe je grond eraan toe is, ook als je nog niet wil verkopen. De Grote Grondvraag, een website ontwikkeld door OVAM, helpt je daarmee op weg. Op de website kan je zelf nagaan of er informatie beschikbaar is over de bodemkwaliteit van jouw grond.

Lees verder
lierse

Lierse sluit een partnership af met Heylen Vastgoed

19 augustus | Nieuws

Onze club kan met trots een partnership aankondigen met Heylen vastgoed. Met Heylen Vastgoed kiest u voor een gevestigd en professioneel kantoor met 17 vestigingen in de provincies Antwerpen, Limburg en in het Waasland. Een gedreven team medewerkers die u begeleiden tot een succesvolle aankoop, verhuur of verkoop van uw eigendom. Tribune 1 zal overigens worden omgetoverd tot de “Heylen Vastgoed tribune” en onze nieuwe partner zal op regelmatige basis activaties en acties organiseren voor de geel-zwarte supporters. Glenn Lemmens (kantoorverantwoordelijke kantoor Lier) en zijn team kijken alvast uit naar deze gloednieuwe samenwerking: “Ons kantoor en Lierse zijn met elkaar verbonden door dezelfde passie en traditie. We zijn verheugd dat we in zee gaan met deze traditieclub en staan te popelen om de Lierse-supporters verder te helpen bij Heylen Vastgoed Lier”. persbericht SK Lierse : https://www.lierse.com/nieuws/welkom-heylen-vastgoed?fbclid=IwAR12dFRjmW1PMAJgUHFWIyDg7MApjwEaalV17ZbrMf3TlaVAt7wu1xKCGnk

Lees verder
prijsherzieningsclausule bouw

Prijsherzieningsclausules: meer regel dan uitzondering?

16 augustus | Blogs

Wie vandaag de dag bouwt of renoveert, wordt onvermijdelijk geconfronteerd met de stijgende prijzen van bouwmaterialen. De Vlaamse Confederatie Bouw verwacht zelfs dat deze stijgende trend zich nog even blijft voortzetten. Dat blijkt uit een enquête om prijstoenames in kaart te brengen, gehouden bij 210 bouwondernemingen. Wil je geen risico lopen als aannemer? Voorzie je een prijsherzieningsclausule in de verkoop- of aannemingsovereenkomst. Als kandidaat-koper of landheer anticipeer je door voorzorgen te nemen op vlak van kredietverlening.

Lees verder