Woning verhuren

U wilt uw appartement of huis verhuren? Dan bent u bij Heylen Vastgoed aan het juiste adres. Bij ons bent u namelijk zeker van onze service.

Hoe vind ik een goede huurder? Welke huurprijs kan ik vragen? Hoe stel ik een huurcontract op? Wat zijn mijn rechten en plichten? …. Het zijn maar enkele vragen die de kop opsteken wanneer u uw woning wilt verhuren.

Het zoeken van een huurder en het voldoen aan de nodige formaliteiten is geen eenvoudige klus. Het verhuren van uw huis vraagt de nodige expertise. Ons advies is om niet zelf op zoek te gaan naar een huurder, maar een beroep te doen op een gespecialiseerde makelaar die de nodige kennis en inzichten heeft. Begeleiden is bij ons vanzelfsprekend, uw huis verhuren is onze zorg. Vanaf het eerste gesprek tot aan de afhandeling en zelfs daarna, verzorgen wij voor u alle afspraken, bezichtigingen, onderhandelingen en contracten. Kortom, alles wat nodig is voor een snelle en correcte verhuur van uw woning.

 

Neem contact op voor het verhuren van uw huis

Voor het verhuren van uw woning bent u aan het juiste adres bij Heylen Vastgoed. Contacteer ons snel voor meer informatie over het verhuren van uw woning.

U wilt uw huis verhuren? Dan bent u aan het juiste adres.

 
1

Geef uw woning de meeste kans tot verhuur via al onze kantoren en via alle mediakanalen van Heylen Vastgoed

Open kantoren in heel de provincie Antwerpen, Limburg en het Waasland: dat wil niet alleen zeggen dat u kan binnenstappen in Geel voor een pand in Antwerpen, of in Mechelen voor een woning in Turnhout. Dat wil ook zeggen: meer dan 150 medewerkers met lokale marktkennis, om u op de beste manier te kunnen helpen bij de verhuur van uw huis of appartement. Bij Heylen Vastgoed zetten we ons aanbod vanaf dag 1 in de kijker op verschillende portaalsites. Verder plaatsen wij onze panden op wekelijkse basis in verschillende bladen en eigen uitgaves en leggen wij de nadruk op de communicatie naar onze website.

2

Woning verhuren: Transparant en duidelijk

Een huis verhuren is voor een eigenaar geen dagelijkse routine. U loopt het gevaar om voorbij gehold te worden door ingewikkelde formuleringen en verstrikt te geraken in een warrig net van kleine lettertjes. Wij beschouwen het als onze missie om te communiceren in verstaanbare taal. We leggen duidelijk uit wat alles betekent, garanderen u een eerlijke en betrouwbare manier van werken en u kan rekenen op onze positieve inzet om u te helpen een geschikte huurder te vinden voor uw woning.

3

Hoe vinden we de juiste kandidaat

Om zo snel mogelijk uw woning te verhuren, trachten we via zoveel mogelijk kanalen potentiële huurders te bereiken. Wij hebben al een uitgebreide database van mensen die op zoek zijn, en gaan ook actief op zoek naar nieuwe kandidaten. Aan de hand van een huurdersfiche, bekijken we de geschiktheid van een potentiële huurder vooraleer we deze aan u voorstellen.

4

En de kleine lettertjes

Van zodra er in overleg met u een geschikte kandidaat-huurder gevonden wordt, stellen we, in samenspraak met onze juridische afdeling een correcte overeenkomst op. Wij zorgen ook voor de verplichte registratie van dit contract. Bovendien stellen wij een gedetailleerde plaatsbeschrijving op, zodat u als verhuurder volledig beschermd wordt en eventuele huurschade kan bewijzen. Ook dit document wordt geregistreerd.

5

Moet in orde zijn alvorens wij het huurcontract laten ondertekenen:

  • Betaling van de huurwaarborg, eerste maandhuur en deel van de plaatsbeschrijving
  • Bewijs van de permanente betalingsopdracht
  • Bewijs van de aangegane huurdersaansprakelijkheidsverzekering
6

Ben ik zeker van mijn inkomsten?

De huurwaarborg wordt geblokkeerd via Korfine, en de betaling van de huurgelden dient te gebeuren via domiciliëring op uw rekening.

7

Komt mijn eigendom ook online?

Uiteraard. Als modern vastgoedkantoor zetten wij sterk in op onze online aanwezigheid. Onze nieuwe website maakt gebruik van de laatste technologie om het gebruiksgemak te optimaliseren. Verder maken wij gebruik van onze 26.000 volgers op social media om ook uw verhuurpand aan hen voor te stellen waar mogelijk.

8

Huis verhuren op papier

Als een van de weinige makelaars geloven wij nog sterk in  de kracht van gedrukte advertenties. Zo adverteren wij niet alleen in Deze Week, Kempenklok, Gazet van Antwerpen, Reclameklokje en andere bladen, maar brengen wij ook elke maand een vastgoedbijlage bij de Gazet van Antwerpen: ‘Wonen in uw Provincie’. In meer dan 120.000 exemplaren stellen wij ons aanbod voor en informeren wij onze lezers over het laatste vastgoednieuws.

9

Vergeten we nog iets?

Wist u dat een verhuurder tegenwoordig verplicht is om een energieprestatiecertificaat te hebben? Zonder deze score kunnen we niet aan de slag. Gelukkig kunnen wij dit mee voorzien voor u. In het kader van de veiligheid is het trouwens ook verplicht om een huurwoning uit te rusten met voldoende rookmelders.

Te hoge energiescores? Contacteer ons snel voor meer informatie!

10

Hoe zit dat met die immoborden?

Ook in deze moderne tijden zijn er nog mensen die zo weinig mogelijk op internet kijken, geen kranten of reclame bekijken, of niet van voetbal of sport houden. En omdat wij uw woning de meeste kans tot verhuur van uw huis willen geven, zorgen wij dus ook dat elke voorbijganger kan zien dat uw woning te huur staat. Onze immoborden zijn al jarenlang één van onze sterkste verkooptools en daar maken we dus volop werk van.

11

Heylen Vastgoed als merk

Om Heylen Vastgoed als merk, en dus ook uw eigendom in de ‘picture’ te zetten, zetten wij sterk in op sportsponsoring en de steun aan goede doelen. Onze aanwezigheid situeert zich hier zowel nationaal als regionaal, en in een ruime verscheidenheid aan sporten. Hoe meer mensen Heylen Vastgoed kennen, hoe meer mensen zich naar de website of een ander kanaal begeven, hoe meer kans uw woning krijgt tot verhuur.

12

Wie doet de rondleidingen?

De bezichtigingen worden telkens door een van onze makelaars begeleid. Zo is er steeds iemand aanwezig met voldoende dossierkennis, die weet wat u voor ogen heeft en in welke richting u wil met het verhuren van uw huis. Alweer een van die zaken die wij voor u in orde maken.

13

Ons verhaal stopt niet bij de verhuur van uw woning

Ook na de verhuur van uw huis of appartement kan u nog terecht bij ons voor bijkomende vragen. Uiteraard zorgen wij er voor dat u alle nodige documenten en uitleg in uw bezit hebt bij het afsluiten van de verhuur, maar aarzel niet om contact met ons op te nemen als u toch nog met iets zit. Wij zorgen ook voor huuruittrede, vrijgeven borg, nakijken schade, etc., allemaal inbegrepen in onze diensten.