De kennis van wonen

Beste lezers, 

De stijgende energieprijzen beheersen al enkele weken het nieuws. Duurzaam wonen is één van de oplossingen die naar voren komen. Daarom kan u in deze editie van de Kennis van Wonen in een dossier duurzaamheid meer te weten komen over groendaken, zonnepanelen, windmolens en het gebruik van airco’s. Dat bekijken we zowel vanuit de juridische kant als met een aantal mensen uit het werkveld. 

Verder gaan we dieper in op nieuwe woonvormen zoals kangoeroewonen en zorgwonen, waarbij ouderen of zorgbehoevenden langer zelfstandig kunnen blijven wonen, zonder naar een rust- of verzorgingstehuis te moeten gaan. Met de covidcrisis en de toenemende vergrijzing in het achterhoofd iets wat steeds actueler zal worden. We gingen daarom op bezoek bij Kim Van Oncen die binnenkort in haar eigen kangoeroewoning gaat wonen en vroegen naar haar ervaringen. 

Nu het schooljaar terug begonnen is na een deugddoende vakantie breekt er ook een belangrijke periode aan op de vastgoedmarkt. 2023 en zijn nieuwe wetgeving komt er snel aan, hét moment dus om te bekijken of het nuttig is om die oude woning te verkopen. Geen beter moment om dat te doen tijdens onze openhuizendag op zaterdag 8 oktober. Deelnemen? Spring binnen in één van onze kantoren of bel 0800 292 23 voor een afspraak. 

Binnenkort beginnen ook de hogescholen en universiteiten aan hun academiejaren. Goed moment om eens te bekijken of de aankoop van studentenkoten een interessante investering kan zijn en hoe de verhuur in dit specifieke geval in zijn werk gaat.  

Veel leesplezier.