Waarom een gratis schatting van je woning bij Heylen Vastgoed?

Wanneer je jouw eigendom wilt verkopen, is het belangrijk dat de waarde van je huis, appartement of grond goed wordt ingeschat. Laat de gespecialiseerde medewerkers van Heylen Vastgoed een vrijblijvende gratis schatting uitvoeren. Waarom je huis laten schatten bij Heylen Vastgoed? Lees verder!

Meeste kans tot verkoop door ons uitgebreide netwerk

Vraag een gratis schatting van je woning aan en besluit geheel vrijblijvend of je je verder laat begeleiden in het verkoopproces. Het merendeel van onze verkopers blijft op de huizenmarkt, zij het in verkoop, verhuur of nieuwbouw. Dat wil zeggen dat wij al starten met een zeer sterke basis aan potentiële kopers. De verscheidenheid van ons ruime aanbod zorgt bovendien voor een constante toestroom van mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woning, ook voor jouw pand natuurlijk.

Altijd vrijblijvend en persoonlijk advies

Wij komen bij je langs voor een gratis schatting van je woning en overlopen samen met jou de Heylen Vastgoed methode. We bekijken samen met jou wat er allemaal komt kijken bij een verkoop en hoe wij dat voor je oplossen. Ons uitgebreide portfolio en onze lokale kennis geeft ons ook veel meer referentiepunten voor de gratis schatting van je woning.

Ondersteuning in juridische expertise

De laatste jaren komt er bij de verkoop van een woning veel kijken. Om er voor te zorgen dat de juridische kant helemaal in orde is, hebben wij een juridische afdeling met maar liefst 8 medewerkers die dit voor je in handen nemen. Zij zorgen onder meer voor de nodige attesten, een correcte compromis en verkoopovereenkomst, een gratis ongevallenverzekering, en staan klaar voor al je juridische vragen.

22 kantoren, altijd een bij jou in de buurt

Kantoren in de provincies Antwerpen, Limburg en Oost-Vlaanderen. In de plaatsen Antwerpen, Brasschaat - ons flagshipkantoor voor Heylen Exclusief - Deurne, Ekeren, Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals, Lier, Malle, Mechelen, Mortsel, Turnhout, Sint-Niklaas, Lommel, Zoersel, Genk, Hasselt en Dendermonde. Dat wil niet alleen zeggen dat je kan binnenstappen in Geel voor een pand in Antwerpen, of in Mechelen voor een woning in Turnhout. Dat wil ook zeggen: 22 open kantoren met telkens medewerkers met lokale marktkennis, om je op de beste manier te kunnen verder helpen met de gratis schatting van je huis.

Exclusief netwerk en aanbod in Antwerpen, Limburg en Oost-Vlaanderen

Met meer dan 200 medewerkers wil dat niet alleen zeggen dat er steeds iemand voor je beschikbaar is, maar ook dat onze medewerkers met hun lokale kennis een onschatbaar netwerk vormen in de provincie Antwerpen, Limburg en Oost-Vlaanderen. Een netwerk van kennis, contacten, klanten, potentieel, enzo. Al onze medewerkers krijgen bijkomende interne opleidingen in onze Heylen Vastgoed Academy. Dat gaat niet alleen over de veranderende juridische context maar ook over procedures, gratis schattingen van woningen, vlotte werking, etc.

Jouw eigendom altijd ingezet op meer dan 15 mediakanalen

Bij Heylen Vastgoed zetten we ons aanbod vanaf dag 1 in de kijker op verschillende portaalsites (Immoweb, Zimmo, Immovlan, …) en in magazines voor bijvoorbeeld Heylen Nieuwbouw en Heylen Exclusief.

Maximale zichtbaarheid via immoborden

Ook in deze tijden zijn er nog mensen die zo weinig mogelijk op internet kijken, geen kranten of reclame bekijken of niet van voetbal houden. En omdat wij je woning de meeste kans tot verkoop willen geven, zorgen wij dus ook dat elke voorbijganger kan zien dat je eigendom te koop staat. Onze immoborden zijn al jarenlang één van onze sterkste verkooptools en daar maken we dus volop werk van.

4.4
gebaseerd op 643
reviews in jouw regio

Gratis schatting aanvragen

Binnen 20 seconden geregeld
 • 1
  persoonsgegevens
 • 2
  woninggegevens • Eén van onze makelaars neemt binnen één werkdag contact met je op
 • Er wordt een afspraak gemaakt om je woning door te nemen
 • Wij komen een tweede keer bij je langs met de gratis schatting en geven toelichting
 • Je besluit geheel vrijblijvend of je je verder laat begeleiden in het verkoopproces door ons
Dit kun je verwachten na het verzenden

Verkopers in jouw regio geven Heylen een 4.4

De waarderingen van onze klanten zijn zeer belangrijk voor ons. Zij vertellen eerlijk wat ze van onze samenwerkingen vonden en geven ons de kracht om nog beter service te verlenen.

E
Emiel
4.5

Wij zijn zeer tevreden over het verloop van de verkoop van ons huis. Wij kunnen iedereen aanraden de verkoop of aankoop via Heylen Vastgoed te doen. Wij kijken al uit naar het verdere verloop van de verkoop.

F
Frederik
5

Heylen Vastgoed Malle, bedankt om mijn woning op zo een korte tijd te verkopen! Jazzy, zelden heb ik een makelaar zo gedreven gezien, communicatief en correct. Een plezier om mee te werken, een aanrader voor iedereen!

J
Jef
4

In combinatie met de verkoop van de zaak boden wij ook het huis te koop aan. Na enkele meetings op het kantoor in Herentals konden we zelf de eigendom verkopen en waren we ten zeerste tevreden van de logistieke steun van Pieterjan en het Heylen-team. Verkopen met steun van of via Heylen zou ik zeker aanraden.

Voorkom problemen en kies voor zekerheid met de zekerheden van Heylen Vastgoed

Een schatting van je huis en de nodige attesten & documenten, zijn onmisbaar voor een vlotte verkoop van je woning. Om je eigendom de meeste kans tot verkoop te geven is er echter nog veel meer nodig. De unieke werkwijze van Heylen zorgt hiervoor:

 • Altijd een vrijblijvende en gratis schatting van je huis
 • Je eigendom plaatsen van dag een op de juiste mix van on- en offline mediakanalen
 • Professioneel beeldmateriaal om je woning in de kijker te zetten
 • Benutten wij altijd onze ruime database van potentiële kopers
 • Begeleiden wij geïnteresseerden bij de bezichtiging van je woningGratis schatting

De gratis schatting van Heylen geeft inzicht in het bepalen van de waarde van je huis

Wil je jouw eigendom verkopen? Dan is het belangrijk om je huis, appartement of grond goed te laten schatten voor de verkoop. Je vraagt gemakkelijk en geheel vrijblijvend, een gratis schatting van je huis aan middels het formulier.

Voor deze waardebepaling van je huis komt een gespecialiseerde makelaar bij je langs, om samen de staat en achtergrond van de woning door te nemen. De gratis schatting van je woning, appartement of eigendom wordt bepaald door oppervlakte en staat van het pand, maar ook andere factoren zoals oriëntatie, de straat en omgeving, de afstand tot winkels, scholen en het openbaar vervoer.

Nadat je de waarde van je woning hebt laten schatten, kun je ook bij de afronding van je dossier op ons rekenen. Wij begeleiden je bij de onderhandelingen en ronden deze juridisch correct af. Zo kun je met een gerust hart richting de notaris om de verkoop af te sluiten. Wij stellen onze kennis ter beschikking vanaf de schatting van je huis, appartement of eigendom tot na het ondertekenen van de akte bij de notaris.

Vraag snel een gratis immo schatting aan en ontvang het gratis schattingsverslag met toelichting.

Gratis schattingVeelgestelde vragen bij schattingsaanvraag

Wat kost een schatting van mijn woning?

Bij Heylen Vastgoed bieden we een gratis en vrijblijvende schatting aan. Vraag nu binnen 20 seconden je gratis schatting aan en ontdek de waarde van jouw woning. Vul het formulier in en een van onze deskundige makelaars neemt binnen één werkdag contact met je op.

Hoe lang blijft een schatting geldig?

Er is geen wettelijk vervaltermijn voor een schatting van een huis, maar doorgaans wordt één jaar als een redelijke termijn beschouwd. Dit komt door de continu veranderende vastgoedmarkt en marktomstandigheden.

Welke factoren bepalen de waarde van mijn huis?

Er zijn verschillende factoren die bepalen wat jouw huis waard is:

Locatie

De ligging van een woning heeft veel invloed op de waarde van een woning.

Oppervlakte en indeling

De oppervlakte van het perceel, de bewoonbare oppervlakte en de indeling van jouw huis spelen een grote rol bij de waarde van je huis.

Bouwjaar en staat

Natuurlijk heeft het bouwjaar ook invloed op de waarde van een huis. Vaak zijn nieuwere huizen in een betere staat en hebben daardoor ook minder onderhoud nodig.

Voorzieningen

De aanwezigheid van voorzieningen zoals een garage, terras of tuin kan ook bijdragen aan de waarde van een huis.

Energiescore

Huizen met een lage energierekening en energiezuinige functies hebben vaak een hogere waarde dan minder energiezuinige huizen.

Hoe verloopt een schatting?

Nadat je vrijblijvend een gratis schatting van je huis hebt aangevraagd bij Heylen Vastgoed, komt een gespecialiseerde makelaar bij je langs. Samen neem je de staat en achtergrond van je woning door. De makelaar bepaalt de schatting van je woning op basis van aspecten als oppervlakte en staat van het pand, oriëntatie, de straat en omgeving, afstand tot winkels, scholen en het openbaar vervoer. Je kunt op ons rekenen vanaf de schatting van je huis, appartement of eigendom tot bij het ondertekenen van de akte bij de notaris.

Waarom zou ik mijn huis laten schatten?

Het laten schatten van je huis door een gespecialiseerde makelaar helpt je om de accurate marktwaarde van je woning te verkrijgen, wat essentieel is voor een vlotte verkoop. Daarnaast geeft het inzichten in de sterke en zwakke punten van je woning, waardoor je bepaalde verbeteringen of aanpassingen zou kunnen overwegen om de waarde van je woning te maximaliseren.