Koopsparen

Droom je van een nieuwbouwwoning? Maar is je eigen inbreng te klein om een woonkrediet voor elkaar te krijgen? 

Kom dan met ons praten over Koopsparen! 
Als jongere of jong gezin is het niet altijd eenvoudig een nieuw huis te kopen of te bouwen. Een te klein startkapitaal en de verstrengde houding van de banken maken het moeilijker om een woonlening af te sluiten. Daarom geven wij woonstarters een financieel duwtje in de rug met onze formule Koopsparen.

Hoe werkt het?


Kies je een nieuwbouw die in aanmerking komt voor de formule Koopsparen? Dan wordt jou een eenzijdige verkoopbelofte aangeboden. Deze verkoopovereenkomst geeft je het recht om de nieuwbouwwoning na enige tijd aan te kopen. Plus: je kan meteen vanaf de start over de woning beschikken!

Wat betaal ik? 

Elke maand betaal je een vergoeding. Die telt gelijk mee voor de vereiste eigen inbreng om een woonkrediet aan te gaan. Je bent je kostbare euro’s dus niet kwijt. Ook niet als huurgeld. Bezit je de nodige centen sneller dan verwacht omdat je bijvoorbeeld hebt geërfd? Dan kan je overgaan tot aankoop. Mét de betaalde vergoedingen als voorschot.


Heb ik inspraak?

Als ‘koopspaarder’ heb je volledige inspraak in de afwerking van je droomwoning. Je kan een keuze maken uit kwaliteitsvolle materialen en de woonst een unieke uitstraling geven. Zodra we jou de sleutel overhandigen, gedraag je je natuurlijk als een goed huisvader.

Wie sluit de koop?

Jij beslist wanneer je de nieuwbouwwoning wilt kopen. De vooraf afgesproken aankoopprijs wordt dan verminderd met alle maandelijkse vergoedingen, die je in de eerste 4 jaar hebt betaald. De looptijd om te kunnen overgaan tot aankoop bedraagt 8 jaar. 
Nog goed om te weten: voor de aankoop van de enige eigen woning ben je slechts 3 % registratiebelasting verschuldigd in plaats van de gewone 12 %. Dat is mooi meegenomen!

Voordelen van Koopsparen

  • Je bent zeker van de verkoopbelofte.
  • Je woont meteen in de nieuwbouw.
  • Je hebt inspraak over de afwerking.
  • Je bouwt elke maand je eigen inbreng op.
  • Je weet de aankoopprijs op voorhand.
  • Jij beslist wanneer je de woning koopt.
     
     

“Een droom die uitkomt”
 Lore en Senne hebben bij Heylen Vastgoed hun droomhuis gevonden. Het jonge koppel is helemaal weg van een nieuwe BEN-woning, die deel uitmaakt van woonproject Zittaart in Meerhout. 

“Een groene en kindvriendelijke locatie, drie slaapkamers, zolderverdieping en zuidgerichte tuin. Ideaal voor onze toekomstplannen. Jammer genoeg ontbrak het nodige spaargeld om het huis op de kop te tikken.”

“Met de maandelijkse betalingen bouwen we onze eigen inbreng verder op.”

De nieuwbouwspecialist van Heylen Vastgoed gaf Lore en Senne advies over Koopsparen. “De geknipte formule! Vanaf het begin beschikken wij over een nieuwbouwwoning, die aan al onze verwachtingen voldoet én die we binnen enkele jaren uitgesteld kunnen aankopen.” 
Voor een gelijkaardige woning los je elke maand 1800 tot 1900 euro af op een hypotheek bij de bank. Dankzij Koopsparen betalen Lore en Senne gemiddeld 1400 euro per maand. “Dat is ongeveer 200 euro meer dan een marktconforme huurprijs. Maar met de maandelijkse betalingen bouwen we intussen wel onze eigen inbreng verder op. Een woonkrediet ligt nu binnen handbereik!”

Is Koopsparen dé oplossing voor jou?

Bel 0800 29 223 en praat erover met een van onze nieuwbouwspecialisten.