CO2 neutraal wonen

5 april | Blogs

Op de ‘Wonen in Lier’-beurs pakt O3 SHIFT DEVELOPMENT uit met een primeur op het gebied van CO2 neutraal wonen. Ze onthullen er O3 SHIFT Lier. Dit is een uniek project met 71 CO2-neutrale woningen. Daarnaast ook appartementen, waar je bijna energieneutraal kunt wonen. Bij de bouw van dit woonproject is onder meer gebruikgemaakt van CLT-hout en het revolutionaire energiezuinige collectieve warmtesysteem SEDS. De appartementen van het project zijn de meest duurzame van de stad.

Ecologisch- en energieneutraal wonen

O3 SHIFT Lier bestaat uit drie bouwblokken met 1, 2 of 3 slaapkamerappartementen tussen de 57m2 en 116m2, allen met terras of tuin. Voor dit nieuwbouwproject in Lier is projectontwikkelaar O3 SHIFT Develop afgestapt van de klassieke bouwmethode. De gebouwstructuur is opgetrokken uit het innovatieve Cross Laminated Timber (CLT) uit duurzaam beheerde bossen, in plaats van het zeer vervuilende staal en beton, voor een energieneutraal huis. CLT is niet alleen bijzonder sterk en flexibel, maar ook een CO2- negatief materiaal omdat het CO2 capteert en vasthoudt. Dit massief houtbouwproduct heeft dan ook unieke eigenschappen op het gebied van esthetiek, veiligheid, gezondheid, milieu, bouwefficiëntie en circulariteit. Wat alleen maar ten goede komt voor de toekomstige bewoner wat betreft energieneutraal wonen.
Afspraak maken

co2 neutraal wonen

CO2 neutraal wonen? Maak een duurzame energieswitch

Kers op de taart voor CO2 neutraal wonen is het ingenieuze collectieve verwarmings- en koelsysteem op lage temperatuur: SEDS, voluit Sustainable Energy Distribution System. Het systeem voorziet ieder appartement van sanitair warm water en een seizoensgebonden comforttemperatuur. Door zijn slimme aansturing laat SEDS toe het energieverbuik te spreiden om energieoverschotten maximaal in te zetten en de aankoop van extra energie tot een minimum te beperken. Dit zullen de bewoners ook zien op hun energiefactuur én wonen ze energie neutraler. 

Wil jij meer weten over CO2 neutraal wonen en hoe je een energieneutraal huis creëert? Neem dan contact op met Heylen Vastgoed!
Bekijk ons ruim koopaanbod

Ook interessant