De job van makelaar bij Heylen Vastgoed

11 juli | Verkoop

“Lukt het hier niet, dan lukt het nergens” Hoe is het werken als makelaar bij Heylen Vastgoed? Bob Quirynen, kantoorverantwoordelijke in Mechelen, vertelt honderduit over zijn beroep.

Unieke omkadering

“Makelaars bij Heylen Vastgoed zijn enorm verwend”, valt Bob met de deur in huis. “De omkadering die wij genieten, is ongezien in de vastgoedsector. Ons bedrijf zet zwaar in op marketing.

Denk bijvoorbeeld aan deze maandelijkse vastgoedbijlage, het trimestriële NWBW-magazine, de vele flyers en de sponsoring van sportclubs, waarmee je telkens een massa mensen bereikt. Overal in de provincie Antwerpen zie je onze bordjes in het straatbeeld, de reclame op stadsbussen en trams, de televisie spots op ATV en RTV, noem maar op. Daarnaast worden alle tools ter beschikking gesteld om de job van makelaar zo optimaal mogelijk uit te voeren. We maken onder andere gebruik van performante software om juiste schattingen te maken en prospecten op te volgen.

Bovendien worden wij uitstekend begeleid en constant bijgeschoold. Plus: makelaars krijgen alle ruggensteun van onze afdelingen Legal, Verhuur en Property Management, zodat we ons voor honderd procent kunnen focussen op het adviseren van klanten en de verkoop van vastgoed.”

Grote naamsbekendheid

De enorm grote naamsbekendheid van Heylen Vastgoed speelt in het voordeel van de eigen makelaars. Bob: “Draag ik een vest met ons logo, dan rinkelt er bij de mensen meteen een belletje. Ga ik op prospectie en laat ik onze bedrijfsnaam vallen, dan sta ik al met één been binnen. Wij zijn vandaag zo bekend dat klanten ons zelfs niet meer vergelijken met andere makelaars, omdat zij weten dat ze bij Heylen Vastgoed de meeste kans maken op een verkoop of een verhuur.”

“De omkadering die onze makelaars krijgen, is ongezien in de vastgoedsector.”

Proactief naar buiten komen

“Als makelaar heb je geen vaste werkuren, het is allesbehalve een 9-tot-5-job”, merkt Bob op. “Je staat altijd ten dienste van de klant en het merendeel van de transacties vindt ’s avonds en in het weekend plaats. De verloning ligt uiteraard in de lijn van je prestaties. Bij de uitoefening van dit beroep komt er ontzettend veel op je af. ’s Morgens weet je nooit hoe je dag er gaat uitzien. Eén enkel telefoontje kan je agenda helemaal ondersteboven gooien.

Je moet daarom opgewassen zijn tegen druk en vooral goed kunnen plannen. Dat leer je met vallen en opstaan. Je maakt zeker ook het verschil door proactief te handelen. Zo houden we in onze regio de ogen open en flyeren wij om onze aanwezigheid op de huizenmarkt te versterken. Al die inspanningen leveren leads op en vergroten de vijver waarin onze klanten kunnen vissen.”

Volop carrièrekansen

Bob bestempelt Heylen Vastgoed nog als een werkgever die talrijke doorgroeimogelijkheden biedt. “Hier tref je mensen aan die zijn begonnen als onthaalbediende en na verloop van tijd gebeten waren door de makelaarsmicrobe. Zij hebben een erkende BIV-opleiding gevolgd en zijn nu succesvol in de verkoop. Als je gedreven bent en een gezonde interesse toont in de vastgoedsector, krijg je in onze onderneming volop kansen. Ik zeg altijd: kan je het bij Heylen Vastgoed niet waarmaken als makelaar, dan lukt het nergens.”

“Makelaar zijn is allesbehalve een 9-to-5 job”

Bob Quirynen

Kantoor Mechelen

Ook interessant