Bootcamp van start

7 september | Nieuws

Voor de twaalf deelnemers aan ons eerste bootcamp is maandag 6 september misschien wel de start van een nieuwe carrière. Drie weken lang worden zij klaargestoomd voor een job in de vastgoedsector. Als ze dit bootcamp succesvol afronden kunnen ze onmiddellijk aan de slag bij Heylen Vastgoed. Met meer dan 200 inschrijvingen om de initiële oproep was de bootcamp duidelijk een schot in de roos in de 'war for talent' die momenteel woedt.


De 'war for talent' woedt in alle hevigheid. Heel wat bedrijven zijn post-corona massaal op zoek naar extra werkkrachten. De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) heeft nog nooit zoveel vacatures ontvangen als de voorbije maanden. Ook Heylen Vastgoed is dringend op zoek naar een 20-tal nieuwe medewerkers.

Om de vacatures snel te kunnen invullen, dachten wij 'out of the box' en organiseren we deze maand voor het eerst een drie weken durende én betaalde bootcamp die de deelnemers in sneltreinvaart moet klaarstomen voor een job bij in de vastgoedsector.

“Onze oproep naar deelnemers voor de bootcamp was een enorm succes. We kregen op twee weken tijd bijna 200 inschrijvingen binnen. Allemaal mensen met uiterst diverse profielen die in drie weken de switch willen maken naar de vastgoedsector en bereid zijn om hiervoor een intensieve theoretische en praktische training te volgen. Na een grondige screening zijn vandaag uiteindelijk 12 deelnemers gestart aan de bootcamp.” Johan Heylen, bestuurder Heylen Vastgoed

“We horen, zien en voelen elke dag dat de huizenmarkt boomt als nooit tevoren. Wij hebben zelf het afgelopen jaar drie nieuwe kantoren geopend en er zitten er nog in de pijplijn. De bedoeling van ons initiatief is dan ook om zowel jonge talenten áls mensen met een hart voor de huizenmarkt aan te trekken en hen meteen een job te geven. Tegelijkertijd is het voor ons een manier om te tonen dat we een dynamisch bedrijf zijn waar we elke dag met passie het gaspedaal induwen.” Carolien Bluys, HR manager Heylen Vastgoed


De bootcamp is niet gewoon stage lopen. De kandidaten worden drie weken lang van kop tot teen ondergedompeld in de vastgoedwereld. Ze krijgen les van de beste makelaars, juridische experten, salesmanager en zelfs notarissen. Ze leren alle ins en outs van de vastgoedwereld van de besten en dat aan een sneltempo. Wie aan het einde van de bootcamp slaagt kan meteen aan de slag bij Heylen Vastgoed.

Ook interessant