Maak je huis klaar voor verkoop

18 november | Blogs

Het is beslist: jij gaat je huis verkopen. Maar, hoe kun je jouw huis verkoopklaar maken? Je kent de waarde, hebt een makelaar gekozen en bent klaar om de eerste potentiële kopers te ontvangen. Nu nog zorgen dat je huis aantrekkelijk wordt voor de kopers. Hoe je snel jouw huis verkoopt? Dat vatten we samen in deze 5 tips.

Je huis verkoopklaar maken

Smaken verschillen. Wat jij een mooi interieur vindt, is misschien helemaal niet de stijl van je potentiële koper. Dat heb je dus niet in de hand. Maar er zijn wel een paar handige tips die je helpen om je huis voor iedereen aantrekkelijker te maken en dus sneller te verkopen.

Maak je huis schoon

Regel 1: een proper huis ligt zoveel beter in de markt dan een vuile woning. Opruimen, stof afdoen, dweilen en ramen lappen doen wonderen. Je huis ziet er fris uit en dat werkt. Ook op foto’s voor de vastgoed website.

Kies voor kleur en groen

Heb je een tuin of terras met planten? Ook daar geldt: het is misschien niet helemaal de stijl van je potentiële koper, maar een gemaaid gazon en enkele mooie bloemen of planten trekken meer aan dan een niet-onderhouden tuin. Je tuin is vaak de eerste indruk die een bezoeker over je woning krijgt.

Zorg voor licht 

Een woning met veel lichtinval toont vanzelf ruimer en aantrekkelijker. Open dus je gordijnen en rolluiken. Ga je foto’s (laten) maken voor de verkoop? Kies dan voor een dag waarop de zon schijnt!

Geef je interieur dat tikkeltje meer

Verse bloemen op tafel, mooie raamdecoratie, het spreekt meteen aan. Die details tonen dat je zorg draagt voor je huis en dat geeft vertrouwen bij kopers. En bak een lekkere taart! De geur die dan in je huis hangt brengt meteen een aangename sfeer.

Let op de details

Tot slot: wie op punt staat een huis te kopen, let op de details. Zorg dus dat je daar zelf ook op let: voer kleine herstellingen uit, werk kabels netjes weg, haal vegen op de vloer of muur weg,… Zo ziet je huis er helemaal verkoopklaar uit!

Je huis nog sneller verkopen

Zoek je nog meer tips of wil je jouw huis verkoopklaar maken en vlot verkopen? Maak dan een afspraak met één van de makelaars bij Heylen Vastgoed. We doen een gratis schatting van je woning en dankzij ons uitgebreide netwerk gaan we snel op zoek naar jouw ideale koper.

Gratis schatting Contacteer ons

Ook interessant