Must do plekken in Hasselt

28 november | Blogs

Hasselt, de Vlaamse hoofdstad van de smaak. En toch denken heel wat Vlamingen en toeristen er niet aan om de stad een bezoekje te brengen. Geheel onterecht, want Hasselt heeft heel veel te bieden! Dit zijn onze leukste places to be in de Limburgse hoofdstad.

Eten en drinken in Hasselt

Van sterrenrestaurants tot gemoedelijke lunchadresjes, Hasselt heeft het allemaal. Geniet van de topkeuken van Ogst en Just Eat Right. Maar ook de vegetarische en vegan keuken bij Vangroenten levert topkwaliteit in je bord. Tussendoor een lekkere kop koffie nodig? Marloo’s en Boulebaar zijn the places to be.

Wist je trouwens dat er vlakbij Hasselt ook een uitstekend wijndomein ligt? Bij Cohlenberg kan je terecht voor een wijnproeverij, heerlijk eten of voor een mooi feest.

Het Hasseltse modemuseum 

Heel wat ontwerpers en couturiers hebben hun thuisbasis in Hasselt. Niet te verwonderen dat de stad een eigen modemuseum heeft, met een ruime collectie van meer dan 18 000 stukken. Het museum organiseert ook regelmatig tentoonstellingen over mode, zoals het lopende Undress, een verhaal over verstoppen en onthullen, gecureerd door de gekende lingerieontwerpster Murielle Scherre.

Winterland

De koudste periode van het jaar is in Hasselt meteen een van de mooiste. Want dan opent Winterland, een winterdorp met schaatsbaan, reuzenrad, kraampjes en attracties waar het gezellig keuvelen is. Wie tussen 18 november en 8 januari Hasselt bezoekt, moet zeker de unieke sfeer komen opsnuiven aan het Kolonel Dusartplein!

Bokrijk

Het openluchtmuseum van Bokrijk bij Hasselt biedt je een originele inkijk in het Vlaamse leven, door de eeuwen heen. Heel wat originele oude huizen en boerderijen die elders moesten verdwijnen, werden in Bokrijk zorgvuldig weer opgebouwd. Je leert er zelf brood bakken, volgt er een workshop pottenbakken of je keert even terug naar de schoolbanken voor een les, zoals het er meer dan 100 jaar geleden aan toe ging. Het is een onvergetelijke ervaring voor jong en oud.

Limburg: wandel- en fietsparadijs

De provincie Limburg is altijd pionier geweest in het uitstippelen van originele fietsroutes. Je hoorde misschien al over fietsen door het water, of sinds kort ook over fietsen door de bomen. De regio heeft zoveel te bieden voor de fietser of wandelaar. En Hasselt is natuurlijk het uitgelezen vertrek- en eindpunt.

 Meer weten over wonen in Hasselt? Kom eens langs op het Heylen Vastgoed kantoor aan de Schiervellaan of bekijk het koopaanbod in Hasselt. 

Huizen te koop in Hasselt Appartementen te koop in Hasselt

Hotspots Hasselt

Ook interessant