Wanneer verkoop ik mijn huis het best?

28 april | Blogs

Het aanbod, de verkoopsnelheid en de meerkost van woningen die op de markt worden gebracht, hangen af van de tijd van het jaar. Kun je het beste je huis nu verkopen of wachten? En wanneer is de beste tijd om je huis te verkopen?

Huis nu verkopen of wachten?

Een opvallende trend: in de lente en de herfst verschijnen de meeste woningen online, van oktober tot december staan de zoekertjes op een laag pitje. Betekent dit ook dat er tijdens de meest actieve maanden sneller wordt verkocht? Welnu, in 2021 stond een huis in België gemiddeld 72 dagen online. Werd er geadverteerd in mei, dan volgde een verkoop doorgaans na 66 dagen, in september pas na 84 dagen. Panden die in de lente op de markt kwamen, verwisselden dus sneller van eigenaar. Daaruit blijkt dat de beste periode om je huis te verkopen in de lente is.

Beste periode voor een hoger prijskaartje

Ook opmerkelijk is dat woningen in de lente voor een hogere prijs van de hand werden gedaan. Een doorsnee pand met een woonoppervlakte van 167 vierkante meter werd in juni 2021 verhandeld tegen 1929 euro per vierkante meter, een maand later tegen slechts 1885 euro per vierkante meter. Een verschil van 7348 euro op het totaalbedrag. 
Afspraak maken

beste periode voor verkopen huis

Conclusie: de beste periode om je huis te verkopen

Vorig jaar was de beste periode om je huis te verkopen de lente en meer bepaald de maand mei. Ondanks het grotere marktaanbod werden huizen toen sneller verkocht en dit voor een relatief hogere prijs. 

Wil jij hulp met wanneer de beste tijd is om jouw huis te verkopen? Neem dan contact op met Heylen Vastgoed!
Lees over onze zekerheden

Ook interessant