Optiva Vastgoed uit Wuustwezel komt in handen van Heylen Vastgoed

27 mei | Verkoop

Optiva Vastgoed uit grensgemeente Wuustwezel, het geesteskind van Ingrid Op ‘t Eijnde, houdt op te bestaan. De vastgoedmakelaar, met kantoor aan de Bredabaan, wordt overgenomen door Heylen Vastgoed. Alle panden belanden zo in de portefeuille van de grootste Antwerpse makelaar die na de overname liefst 22 kantoren telt. “Dankzij de overname versterken we onze positie als grootste Antwerpse vastgoedmakelaar en kunnen we klanten uit de Kempen een nog betere service bieden,” zegt bestuurder Johan Heylen.

De nieuwe overname moet Heylen Vastgoed nog meer slagkracht geven op de Antwerpse vastgoedmarkt. Na de overname komt het aantal kantoren van Heylen Vastgoed in de provincie Antwerpen op maar liefst 16 te staan. Met een extra kantoor strategisch gelegen in grensgemeente Wuustwezel hoopt het ook potentiële Nederlandse kopers warm te maken.

Nabijheid is cruciaal in onze sector. Met onze verschillende kantoren in de regio hebben we al heel wat klanten uit Wuustwezel en omliggende gemeenten. Hen kunnen we nu met een kantoor in de regio nog beter en persoonlijker bedienen. Mensen moeten steeds makkelijk een kantoor kunnen vinden waar ze terecht kunnen met hun vastgoedvragen. Na de opening van ons kantoor in Kalmthout is dit de tweede vestiging nabij de Nederlandse grens. We hopen nu ook die markt aan te boren.” - Johan Heylen, bestuurder Heylen Vastgoed

Dat zestiende kantoor in Antwerpen komt er middels een overname van Optiva Vastgoed uit Wuustwezel. Zeven jaar na oprichting besluit oprichter en zaakvoerder Ingrid Op ‘t Eijnde dat het tijd is voor een stapje terug.

“Ik ben bijzonder trots op wat we de voorbij jaren hebben gepresteerd met Optiva Vastgoed. We zijn uitgegroeid tot een referentie voor iedereen die wil verkopen of verhuren in Wuustwezel en daarbuiten. De voorbij jaren waren naast leerzaam ook bijzonder intensief. Ik laat het kantoor met pijn in het hart en gepaste trots over aan Heylen Vastgoed. Het tijd is om te kiezen voor mijn familie en gezin.” - Ingrid Op ‘t Eijnde, ex-zaakvoerder Optiva Vastgoed.

Ingrid gaat Op ‘t Eijnde kiest voor een nieuwe carrièrewending. De medewerkster, Yara Verheyden, van Optiva Vastgoed stapt wel mee in het Heylen Vastgoed-verhaal. Alle panden van Optiva Vastgoed belanden rechtstreeks in de portefeuille van Heylen Vastgoed, waarbij ook de vestiging aan de Bredabaan volledig wordt opgesmukt tot een Heylen Vastgoed-kantoor.

Na eerdere overnames van Immo KWP en Patrimmonium, is dit al de derde overname voor Heylen Vastgoed in 2023. Een bewuste keuze, zo blijkt.

“We zijn rotsvast overtuigd van ons “one stop shop" principe. In vastgoedkantoren moet je een totaalpakket aan diensten terugvinden. Bij ons zijn er geen mensen die ’s morgens een nieuwbouwappartement verkopen, ’s middags een plaatsbeschrijving maken en ’s avonds een huis verhuren. Wij hebben voor alles aparte diensten. Als kleiner kantoor kan je die service niet bieden, vandaar dat een overname vaak de beste optie is.” - Johan Heylen, bestuurder bij Heylen Vastgoed.

Met de overname van Optiva Vastgoed staat de teller vandaag op 22 kantoren, waarvan er 16 in de provincie Antwerpen liggen. Meer dan de helft van die kantoren zwaaiden de laatste drie jaar de deuren open. De vastgoedmakelaar wil zijn kantoornetwerk de komende jaren nog verder uitbreiden. Verder heeft Heylen Vastgoed ook nog vestigingen in Antwerpen-stad (2), Deurne, Ekeren, Malle, Mechelen, Turnhout, Lier, Herentals (2), Kalmthout, Geel, Heist-op-den-Berg, Mortsel, Brasschaat, Sint-Niklaas, Buggenhout, Lommel, Hasselt, Dendermonde, Zoersel en Genk.
 

Ook interessant