De Gaanderij in Herentals

11 november | Nieuwbouw

Historisch schoolgebouw in de Burchtstraat in Herentals wordt woonproject 'De Gaanderij'.

'Historische architectuur met hedendaags comfort. Voor deze combinatie staat De Gaanderij in Herentals. De rijke geschiedenis van het voormalige schoolgebouw van het Sint-Jozefsinstituut in de Burchtstraat blijft behouden maar wordt vanaf 2022 vertaald naar een site waarbij kwalitatief wonen centraal staat.

Projectontwikkelaar Van Roey Vastgoed nam Architectenbureau 360 Architecten onder de arm om de oude schoolgebouwen nabij het Begijnhof om te toveren tot een prachtig samenspel van vroeger en nu. Voor de verkoop wordt er ook een beroep gedaan op Heylen Vastgoed.

De ontwikkelaar is bijzonder verheugd om in 2022 van start te kunnen gaan met de bouw - en renovatiewerken van De Gaanderij. Dit unieke woonproject - met in totaal een 90-tal appartementen en ook woningen – biedt voor ieder wat wils, met een rijke geschiedenis en een rijk aanbod: van eengezinswoningen tot doorzonappartementen.

"De Gaanderij beschikt over maar liefst negen gebouwen waar je in alle rust kan vertoeven", zegt David Van den Heuvel van Van Roey Vastgoed. "Doordat alle gebouwen hun unieke - en soms zelfs historische - karakteristieken hebben, omarmen ze elk een eigen identiteit.

Je hebt prachtige vergezichten, zonovergoten terrassen, hoge plafonds, groene binnentuinen... Deze zijn allemaal verspreid over verschillende soorten woningen en appartementen. Dit maakt het tot de ideale woonplek voor zowel jonge koppels, alleenstaanden als voor gezinnen met kinderen."

nieuwbouwproject de gaanderij herentals

Ontwerp door 360 Architecten

De historische gebouwen vormden de inspiratie voor Architectenbureau 360 Architecten om een idyllisch plekje midden in de stad te creëren. "Onze doelstelling is om de geschiedenis van het einde van de 16de eeuw tot nu in leven te houden, zonder in te boeten aan comfort.

Van de oude schoolgebouwen, die dateren van 1904 en 1914, zal de oorspronkelijke architectuur dan ook sterk aanwezig blijven. Zo willen we de charme en eigenheid van de site bewaren, en tegelijkertijd schrijven aan een kwalitatief woonverhaal. Daar spelen onder andere de karaktervolle detaillering en hoge plafonds een belangrijke rol in", zegt Jan Mannaerts van 360 architecten.
Afspraak maken

Centraal gelegen

"De Gaanderij bevindt zich in de levendige en gezellige stadskern van Herentals. Op 500 meter vind je het centrum met de Grote Markt, terrasjes, supermarkten en een waaier aan andere essentiële winkels.

Het woonproject ligt op 5 minuten wandelafstand van het station en er zijn ook creches en scholen, van kleuter tot middelbaar, vlakbij. Alle voorzieningen liggen hier dus binnen handbereik." zegt Cedric Vanhencxthoven van makelaar Heylen Vastgoed, dat mee de verkoop voor hun rekening neemt.

"Het woonproject biedt ook voldoende ruimte voor rust en sereniteit. Zo worden de vroegere speelplaatsen volledig groen ingericht. De collectieve en private tuinen zullen fungeren als oases waarlangs het heerlijk wonen is. Bovendien wordt de woonwijk zelf verkeersvrij gemaakt. Zo vormt het een aangename woonomgeving voor alle generaties", vervolgt David Van den Heuvel.

Voor de verkoop van het project kan u onder meer terecht bij Heylen Vastgoed. Cedric  Vanhencxthoven kijkt uit naar de lancering: "Het doet ons plezier dat we de fijne samenwerking met Van Roey Vastgoed die we eerder al mochten ervaren in andere projecten ook in dit prestigeproject in Herentals mogen verderzetten.

"Kopen kan pas vanaf het voorjaar, maar het is mogelijk om jezelf in te schrijven op www.degaanderij.be, zodat je steeds op de hoogte wordt gehouden van het laatste nieuws en updates omtrent De Gaanderij." sluiten de makelaars af.

Neem contact op met ons via het nummer 0800 292 23 of via info@heylenvastgoed.be voor meer informatie.

Ook interessant